Alte filme:

 

SENATORUL MELCILOR

Compediu

Senatorul Virtosu poposeste pentru week-end la o casa de oaspeti ramasa de la comunisti. Tot in buna traditie comunista, au loc si ploconelile salariatilor si jalbele taranilor din imprejurimi si dorintele absurde carora li se da curs fara nici o obiectie.
Senatorul ar putea avea un sfirsit de saptamina relaxant, daca nu s-ar trezi pe cap cu niste cineasti elvetieni care fac un reportaj in zona. Nefiind recomandabil sa fii distant cu presa, senatorul le ofera ospitalitate, cautind, in acelasi timp sa ascunda lucrurile care nu sint niciodata bine sa fie filmate. Cum ar fi de pilda un incipient conflict etnic intre tigani, pe de o parte, si romani plus unguri de cealalta.

O figura aparte e o fata, translatoarea elvetienilor (dintre care unul e roman emigrat, venit pentru capatuiala), cu care senatorul are citeva conflicte, mai ales dupa ce masa festiva cu melci pe care o organizase se dovedeste un fiasco. Greata cu care e nevoit sa manince bucatele pe care le comandase si betia ingrozitoare in care intra fac din el un personagiu hilar si deplorabil.

In sat, noaptea ia o turnura dramatica; casele tiganilor sint incendiate ca raspuns la o crima. Senatorul asteapta zorii pentru a o tuli, inainte de a fi amestecat in vreun fel. Localnicii il simt si alearga deznadajduiti in urma masinii, asteptind o salvare care n-are de unde veni.
 

 

[Prezentare] [Filme] [Literatura] [Regie de teatru] [Interviu]